Υπήρχε μια εποχή όπου οι Θεοί του Ολύμπου ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι με το νέκταρ τους. Υπήρχε μια εποχή όπου οι θνητοί ξεδιψούσαν και θεραπευόταν με το νερό από τις ιαματικές πηγές Τεμενίων. Και ξαφνικά το 1954…

Η Ιστοριά μας

Η Ιστοριά μας

Η επιχείρηση ιδρύθηκε στα μέσα του 1954 από τον Γεώργιο Γαροφαλάκη, ο οποίος αντιλαμβάνεται την μοναδικότητα των ιαματικών νερών του χωριού Τεμένια και αποφασίζει να αξιοποιήσει αυτόν τον φυσικό πλούτο παράγοντας αναψυκτικά. Τα πρώτα χρόνια η παραγωγή ήταν περιορισμένη και γίνονταν χειρωνακτικά, μετακινώντας τα προϊόντα με γαϊδουράκια και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Παρ’ όλα αυτά, η αφοσίωση του Γεωργίου και η αγάπη του για την ιδέα του, καθώς και η μοναδικότητα των προϊόντων του, τον οδήγησαν στην επιτυχημένη ανάπτυξη της επιχείρησης.

Με την έλευση του ηλεκτρικού ρεύματος το 1969, η παραγωγή αναβαθμίστηκε, και το 1970 εγκαθίστανται αυτόματα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα σε ένα νέο ιδιόκτητο εργοστάσιο, πολλαπλασιάζοντας την παραγωγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η επιχείρηση ΤΕΜΕΝΙΑ έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε μια επιτυχημένη και ανταγωνιστική επιχείρηση, προσφέροντας προϊόντα με την μοναδικότητα και τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών του χωριού Τεμένια.

Η Ιαματική Πηγήτου χωριού Τεμένια

Η Ιαματική Πηγή
του χωριού Τεμένια

Η Ιαματική Πηγή του χωριού Τεμένια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα, γεύση και διάδοση των αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ. Καθώς το χωριό Τεμένια είχε γίνει δημοφιλές θεραπευτικό προορισμό, έλκυε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα για θεραπεία με τα ιαματικά νερά του. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονταν από την ανώτερη ποιότητα των αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ λόγω του μοναδικού νερού και των αγνών ντόπιων υλικών παραγωγής που χρησιμοποιούνταν.

Η αγάπη και προτίμηση για τα ΤΕΜΕΝΙΑ συνεχίστηκε, και πολλοί οπαδοί αφιερώσανε πολύ χρόνο για να πάνε στο χωριό Τεμένια ή στο ΚΤΕΛ Χανίων για να πάρουν τα αγαπημένα τους αναψυκτικά. Μάλιστα, το ορεινό λεωφορείο έγινε το πρώτο μεταφορικό μέσο διανομής σε όλο το νομό, δίνοντας τη δυνατότητα να διανεμηθούν τα ΤΕΜΕΝΙΑ πέρα από τα όρια της επαρχίας Σελίνου, καλύπτοντας περιοχές ακόμα και μακρύτερα.

Τα αναψυκτικά ΤΕΜΕΝΙΑ

Τα αναψυκτικά ΤΕΜΕΝΙΑ

Τα αναψυκτικά ΤΕΜΕΝΙΑ έχουν κερδίσει διακριτό ρόλο στην αγορά χάρη στις συνεχείς επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Μέσα από διάφορα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα επενδύσεων, η εταιρεία ΤΕΜΕΝΙΑ έχει αναπτύξει τις εγκαταστάσεις της και βελτιώσει την παραγωγική διαδικασία.

Σημαντικοί σταθμοί στην εξέλιξή τους περιλαμβάνουν τη μηχανογράφηση της επιχείρησης το 1986, την παραγωγή αναψυκτικών σε γυάλινες φιάλες μιας χρήσης το 1993, την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου το 1999, και την πιστοποίηση της επιχείρησης κατά ISO & HACCP 2004.

Επιπλέον, η εταιρεία ΤΕΜΕΝΙΑ ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού με νέες συσκευασίες, ενώ εξελίσσεται και προσθέτει νέες γεύσεις στα προϊόντα της, όπως το Mastic Soda και το ARPA COLA.

Οι συνεχείς επενδύσεις, η πρωτοπορία και η ποιότητα των προϊόντων ΤΕΜΕΝΙΑ τους έχουν κάνει δημοφιλή σε ολόκληρη την Ελλάδα και πέρα από τα σύνορά της.

Ακολουθήστε μας